3

Dormitor la comandă

Dormitorul este spatiul privat, ferit de ochiul critic al musafirilor. De aceea, aici ne putem exprima cel mai bine gustul estetic in materie de mobilier.

Citește mai mult...

Contactează-ne !

Vă așteptăm și pe:

 

 

Mobilier pentru dormitor la comandă

 

 

Dormitorul dvs. executat la comanda nu este limitat deloc din punct de vedere al culorilor, materialelor, texturilor, accesoriilor sau cotelor de gabarit. Aveti o multitudine de optiuni, dar recomandam sa va ghidati in functie de propriile alegeri tinand cont si de sfaturile specialistilor.

 

 

Dormitorul matrimonial

 

 

1. Culoarea

 

Recomandarea este sa folositi culorile de pamant care sa ajute la relaxare: tonuri de crem, maro, ivoire sau pasteluri. Petele de culoare sa fie in cantitati mici, de preferat pe textile (perne, draperii etc). Alegerea culorii pentru zugravirea peretilor dormitorului trebuie sa tina cont de orientarea camerei si de cantitatea de lumina primita. Se pot folosi contraste puternice. Unul din peretii dormitorului poate fi o culoare vie, puternica (inclusiv non culoarea negru) si restul decorului ar putea fi gandit in functie de acest centru de interes.

 

 

2. Texturile

 

In functie de stilul dorit in dormitorul dvs matrimonial, vom alege texturile. Ele definesc stilul. Este bine sa stiti ca putem folosi pentru fronturi lemn, MDF infoliat sau vopsit, ratan, bambus (pentru un stil clasic), oglinzi fazetate, clare, fumurii sau printate, sticla vopsita sau printata, MDF lucios sau MDF printat etc (pentru un dormitor modern).

O idee de design care nu este consumatoare de buget consta in combinarea texturilor netede, simple, cu texturi imprimate sau colorate, de preferat in cantitati mici. Rezultatele vor fi surprinzatoare.

 

 

3. Patul

 

Dimensiunea patului trebuie sa se raporteze la dimensiunea spatiului. Recamandam ca patul din dormitorul matrimonial sa pastreze un spatiu liber de cel putin 50 de cm pe ambele parti. Nu sunt de dorit parti late la cadrul de pat. Se va evita astfel sa va loviti in muchiile dure. Daca doriti totusi un pat cu laterale late, puteti opta pentru un pat cu structura de lemn sau pal, puteti comanda un pat capitonat sau tapitat.

Locul patului trebuie stabilit in functie de ce doresti sa vezi in fata ta atunci cand stai culcat, de stilul pe care il doresti pentru amenajare, de numarul de piese pe care le doresti in dormitorul matrimonial sau de influentele curentului feng shui in organizarea dormitorului.

In jurul patului se va gandi intregul mobilier pentru dormitor.

 

 

4. Depozitarea in dormitor: camera dressing, dulap cu usi glisante sau dulap cu usi pe balamale?

 

Un spatiu generos alocat dormitorului matrimonial permite organizarea unei camere dressing in acelasi spatiu. Este varianta ideala de organizare a spatiului de depozitare.

In lipsa unui spaiu de acest gen, se va alege una dintre variantele de dulap. Daca dulapul este asezat paralel cu patul si distanta este mica pana la pat, se impune sa optati pentru un dulap cu usi glisante. Daca spatiul este mai generos, puteti alege un dulap cu usi pe balamale (acesta va avea avantajul ca va avea un cost mai redus).

Compartimentarea dulapului ar trebui sa tina cont in primul rand ca zonele trebuie organizate diferit pentru Ea si El. La Ea este nevoie neaparat de o zona mai inalta pentru umerase (special pentru fuste si rochii), la El se justifica sa accesorizati cu un suport de pantaloni si cu unul mixt (pentru curele si cravate).

Daca nu exista o comoda in dormitor, pentru Ea ar trebui sa prevedem minim trei sertare in dulapul matrimonial, in timp ce pentru El ar fi nevoie de minim doua.

Nu recomandam sa folositi accesorii de dressing in exces. De exemplu, puteti inalta dulapul pana la plafon si puteti folosi lift pentru haine sau, pe zona de sus, puteti opta pentru polite pe care sa depozitati ceva mai voluminos.

Oglinda pe usile dulapului mareste vizual spatiul dormitorului. Puteti folosi oglinda, daca va simtiti confortabil cu imaginea dvs si a partenerului permanent reflectata in oglinda. Unii psihologi sustin ca oglinda sa nu fie prezenta in dormitor, mai ales in camera copilului. Insa aceasta decizie este una care trebuie sa va apartina.

O alternativa eleganta si discreta este oglinda fumurie sau oglinda moka (oglinda care se pliaza in interiorul dulapului si se scoate doar cand este nevoie sa fie folosita). Tot in dulapul matrimonial puteti monta banda LED sau alte surse de lumina pentru a lumina doar interiorul astfel incat sa nu deranjati partenerul daca orele de somn nu coincid.

 

 

Multe s-ar mai putea spune despre dormitorul matrimonial. Ceea ce ar trebui sa primeze este personalizarea spatiului. Va trebui sa va simtiti confortabil in propriul dormitor asa ca trebuie sa aveti curajul sa va puneti propria amprenta. Sfatul unui designer nu trebuie urmat in totalitate daca va creeaza discomfort. In concluzie, intuitia dvs in materie de design, culoare, compartimentare, accesorizare etc trebuie urmata.

Inspiratie in alegere!

 

P.S. Camera de tineret si camera de copii necesita o analiza aparte. Vom reveni cel mai probabil pe blog .


Image 1
...pentru Dressing

Dressing-uri simple și dulapuri ori amenajări sofisticate cu sisteme și uși glisante.

Vreau detalii

Image 2
...pentru Living

Amenajări cu mobilier pentru living modern ori clasic, biblioteci sau standuri multimedia.

Vreau detalii

Image 3
...pentru Baie

Mobilier de baie personalizat și optimizat pentru fiecare spațiu.

Vreau detalii

Image 4
...Bucătării înzidite

Bucătăria înzidită aduce senzațiile vacanței și amintirile copilăriei în noul cămin.

Vreau detalii

Image 5
...pentru Magazin

Mobilier pentru magazine și spații comerciale, cu design spectaculos, din orice material.

Vreau detalii

Sus